Zindy

1997-2009

Vår blandras (50% jämthund, 25% gråhund och 25% schäfer) Zindy, som varit världens mest lojala hund, har äntligen fått lugn och ro nu när hon anslutit till sin gamla kompis Amelia i himlen.

 

Lyckan visste inga gränser när hon kom till oss i samband med vår dotter Marie-Helenes 10-årsdag i januari 1999. Marie-Helene hade under sin tidiga uppväxt visat ett oerhört stort hundintresse och högst upp på önskelistan stod en alldeles egen hund, trots att Amelia redan fanns i familjen.

 

Zindy var 1,5 år när hon kom till oss och hade blivit utdömd som jakthund eftersom hon var extremt skotträdd. Vi vet väldigt lite om hennes bakgrund fram till dess, men däremot vet vi vilken stor glädje hon spridit i vår familj och naturligtvis allra mest till Marie-Helene.

 

Zindy var alltid väldigt lojal och tog aldrig onödig plats. Hon har alltid varit mjuk till sättet och haft lätt för att lära sig nya saker. Hon har älskat att springa tillsammans med stora husse och matte, men har sluppit det de senaste åren då åldern börjat ta ut sin rätt.

 

Under Marie-Helenes säkra handledning har hon varit en stabil och duktig agilityhund med flera hyfsade framgångar, bland annat har hon vunnit klubbmästerskapet i Strängnäs kennelklubb. Hade hon haft den rätta snabbheten, hade hon kunnat nå riktigt långt inom agilityn. Tyvärr hämmades hon också av sin skotträdsla ibland i samband med träningar och tävlingar.

 

Att vara tonåring kan bitvis vara kämpigt och otaliga är de dagar och nätter då Zindy var ett stöd och en trogen vän till Marie-Helene. Zindy gav sin matte kärlek, tröst och nya krafter. Det är bara de allra bästa som klarar av sånt och Zindy hörde till de allra bästa.

 

De sista åren har varit jobbiga för Zindy. Hon provade att flytta med matte till en lägenhet i Eskilstuna, men hennes stigande oro och känslighet för olika ljud, gjorde att hon mådde dåligt i den miljön. Hon fick flytta hem till oss igen, men i takt med tiden har hon blivit mer och mer otrygg. Vi har satsat rejält på att medicinera bort hennes nervositet, men tyvärr utan framgång. Därför kändes det, för hennes egen skull, rätt att ta beslutet om att hon skulle slippa sina plågor. En sådan fantastisk och lojal varelse som Zindy ska inte behöva vara rädd, otrygg, nervös och orolig. Nu har hon fått det lugn hon förtjänar och vi kan se henne och Amelia leka tillsammans i himlen, där hon säkert är agilitychampion också.

 

Tack för all kärlek du gav oss - vi kommer aldrig glömma dig!

 

Smultronbacken 2009-09-03

 
Marie-Helene
Helena & Stephan
Fredrik & Ellinore