Jag böjade misstänka att Debbie inte var dräktig när midjan inte växte på henne fast hon hade gått fem veckor in i dräktigheten. 
Vi åkte till veterinären och mycket riktigt kunde hon konstatera att det var tomt i Debbies mage. Lite besvikna åkte vi hemåt igen.
Tankarna snurrar i huvudet, man vill ju så gärna ha förklaring på varför hon inte blev dräktig. Jag tror att parningen kan ha varit någon dag för tidig för Debbie, och nästa gång ska vi gardera oss bättre.

Nu planeras för Selmas kommande kull om fyra veckor. Hon är i alla fall dräktig, det går inte att missta sig på.

Debbie kommer att paras om vid nästa löp igen med den stilige Gottfrid.

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: valpar debbie vardagsliv

Enligt vår planering så skulle Selma löpa i maj, och då skulle hon paras. Men eftersom Selmas hormoner ville annat började hon att löpa redan nu.
Alla planer var redan gjorda och kavaljer utsedd, så det vara bara att åka iväg på kärleksdate när rätt dag var inne.
 

Resan gick till Surahammar och Notice kennel där den stiliga och charmiga "Kitt" Multi CH Notice Knight Rider bor.

 

Selma var inte direkt svårflirtad när Kitt uppvaktade henne, och ett tu tre så var det klart!
 

Om allt går som det ska så kommer Selma att bli mamma för första gången i april. Det ska bli väldigt spännande att se vad det blir för små bruna raringar som tittar ut.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: selma valpar

Debbie har varit på kärleksdate och träffat den stiliga "Gottfrid"
Multi Ch Toolbox Brainstorm.

 

Hon var lite svårflirtad till en början och inte riktigt med på noterna. Men Gottfrid uppvaktade Debbie med en härlig energi och gav inte upp i första taget.

 

De lekte en god stund och den knasiga Debbie hoppade till och med upp på en fotpall som var liiite för hög för stackars Gottfrid. Till slut så blev det parning av i alla fall och om allt går som det ska så väntar vi smått i början på april.

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: debbie valpar

Hipp hipp hurraaa!
Idag är det Novas födelsedag. Tänk att det är 13 år sedan du kom till världen! 
Alltid så pigg och glad, och ger så mycket positiv energi till oss alla. Trots att syn och hörsel inte är perfekt längre så är du nästan lika sprallig som en unghund.

Fina älskade Nova, hoppas att du får en rolig dag full av extra mys och kanske något litet paket...

 

Nova du är vår allra första bedlingtonterrier, och vi föll pladask för ditt underbara väsen och blev störtförälskade i rasen, som du är en sådan fin representant för. 
Fortsätt att sprida din fantastiska kärlek precis som du gör.
Vi älskar dig så himla mycket!
 

Läs hela inlägget »

Vi önskar alla två och fyrbenta en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Läs hela inlägget »

Idag fyller finaste Selma 3 år!
Vi säger stort grattis på födelsedagen till Selma och hennes fem syskon Billie, Elvis, Milou, Morris och Rufus.
Hoppas att ni får en härlig dag med extra mycket gos och kanske någon överraskning.

Puss på er!


 

Läs hela inlägget »

Ibland går det lite tid mellan blogginläggen. Det mesta sker ju så snabbt i vardagen och då är det lättare att lägga ut händelser på kennelns Facebooksida. 
Men nu är det dags att berätta om Nalas senaste veckor som har varit lite jobbiga.

Det började egentligen i somras då jag upptäckte att Nala hade flera små knölar vid ett av sina juver. Hon var väldigt skendräktig och hade jättemycket mjölk. Samtidigt började hon löpa, bara två månader efter det senaste löpet. Vi sökte veterinär och Nala fick Galastop, som är en medicin som stoppar mjölkproduktion och löp. Veterinären bedömde de små knölarna som ofarliga och att vi skulle avvakta och se om de försvann när hormonstormen hade lagt sig.
Efter två månader så var knölarna mindre men fortfarande kvar och då åkte vi till veterinären igen. Hon var nu lite mer bekymrad och tyckte att vi skulle ta bort knölarna på juvret för att se vad det var för något. Och eftersom Nala hade mjölproduktion igen så gjordes också ett U-ljud på hennes livmoder för att se hur den mådde. 
Det visade sig att där fanns flera cystor och att den var förstorad, så veterinären rekommenderade att vi skulle ta bort livmodern när Nala nu ändå skulle sövas.

Vi bokade tid för operation och måndagen den 30 september opererade Nala bort sin livmoder och knölarna vid juvret.

 

Det var en ledsen och orolig tjej som jag hämtade hem på eftermiddagen. Operationen hade gått bra. Knölarna var skickade på analys och den eländiga livmodern var borta. Veterinären kunde bekräfta att den inte såg bra ut när hon tog bort den.
Nu skulle Nala bara komma till ro. Trots att jag satt hos henne så kunde hon inte hitta något lugn. Hon var skakig och ledsen över tratten.

 

Husse var snäll och stannade på djuraffären och köpte en body till Nala på väg hem från jobbet. Och till slut så kunde hon koppla av och sedan sov hon hela kvällen i mattes säng...

Återhämtningen har varit fantastisk. Nala var snabbt på benen och blev piggare och gladare för varje dag.

Den 7 oktober, en vecka efter operationen så var det Nalas födelsedag!
Hon blev 9 år gammal och vi firade med extra mycket gos och något gott att smaska på.

Nu är stygnen borttagna och såren har läkt fint. Vi har fått svar på analysen av knölarna och tyvärr så var de av blandad sort. Både godartade och elakartade tumörer. Men veterinären sa att de förmodligen hade fått bort allt, så nu håller vi tummarna för att Nala får vara frisk och sprida glädje hos oss i flera år till.

Fina, underbara Nala du är så älskad av oss! Vi vill inte ens tänka tanken att du en dag inte ska finnas hos oss. Vi njuter av din närvaro varje dag.

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: nala vardagsliv

I strålande solsken begav vi oss till Eskilstuna igår. Det var nämligen dags för utställning på Nordic Terrier Show. Jag hade med mig "Milou" Smultronblommans Bohemian Rhapsody och väl där mötte vi upp "Stella" Smultronblommans Adele.

 

Stella får en sista putsning av Jennifer som visar henne.

 

Milou är nu 7 månader gammal och tävlar i valpklass 6-9 mån. Trots sin unga ålder så kliver han in i utställningsringen med en sådan självklarhet. "Det här är kul och här kommer jag"

 

Domaren  Ken Bartlett från Storbritannien tyckte mycket om Milou. Han gav honom HP och valde honom som BIR-valp 6-9 mån. 
Milous halvsyster Toolbox Smart Dog Number Six "Saija" Blev BIM.

 

Stella är drygt 2 år och tävlar i öppen klass. Det var verkligen roligt att se teamet "Stella och Jennifer" igår. De har utvecklats massor!
Stella har inte alltid tyckt att det har varit så kul att visa upp sig i ringen, men det gick så fint igår och hon belönades med Excellent, CK och Reservcert. Sedan blev hon placerad som 3:e Bästa Tik 

 

Då får man godis och bästa bollen som belöning.

 

På eftermiddagen var det dags för Milou att ställa upp i finalen.

 

Och ja, som ni ser så travar han glatt runt och visar upp sig med de andra terriervalparna. Domaren Joakim Ohlson valde att placera finaste Milou som BIS-valp 4

 

Vi var så lyckliga!

 

Älskade Milou, vilken rosett!

 

Som om inte det var nog med lördagens bravader så var vi i Västerås idag på Nordic Dog Show och Milou var lika glad, om inte ännu gladare. 
Domaren Viktor Lobakin från Azerbajdzjan tyckte att Milou var mycket lovande. Han fick HP och blev BIM-valp!
Halvsyster Saija som han vann över igår blev BIR idag.

 

Fina Milou, så duktig och framåt! 
Jag tror att han tycker att det är riktigt roligt att trava runt i ringen med mig och äta köttbullar...

Och det har varit så roligt att träffa alla bedlingtonvänner, både två och fyrbenta. Tack för en rolig helg! 
 

Läs hela inlägget »

Vår älskade Selma (Smultronblommans Sherry Darling) har genomfört BPH-test i Nykvarn. BPH är en beteende och personlighetsbeskrivning av hund som vi gör på alla våra hundar som är kvar i kenneln.

Det var mycket spännande och intressant att se hur Selma tog sig an de åtta momenten och löste alla uppgifter. Det var härligt att se hur trygg och modig hon var i alla utmaningar utan att visa någon som helst rädsla.
Det sista momentet - skott reagerade hon inte alls på.
 

Här beskrivs alla moment:

1. Främmande person
Här beskrivs hundens kontaktbenägenhet med en främmande person och hundens tendens till oro och/eller undvikande beteenden, hundens behov av att hävda sig eller att visa undergivenhet mot testledaren samt om hunden avvisar umgänget med aggression.

2. Föremålslek
Både hundägare och testledare leker med hunden. Momentet har två syften, dels att dokumentera lusten till föremålslek, dels hundens allmänna attityd i leken vilken inte behöver ha direkt koppling till intresset för föremål.

3. Matintresse
Hunden får prova att ta godbitar, såväl egna favoriter som av standardiserad modell, ur burkar vars lock antingen är öppna eller olika hårt åtskruvade. Syftet är dokumentera hur mycket hunden är villig att jobba för att nå sina matbitar och hundens allmänna intresse för mat.

4. Överraskning
En silhuett av en person i halvfigur reses hastigt upp 3 meter framför hunden när den kommer gående. Här iakttas och dokumenteras exempelvis hur arg och rädd hunden blir men också hur lätt den har att övervinna en negativ känslomässig upplevelse. Den tredje delen som dokumenteras är hur hunden klarar av att promenera förbi halvfiguren.

5. Skrammel
En metalltrumma med en kedja i genererar ett högt skramlande ljud som startar när hunden närmar sig. Hunden får upptäcka, undersöka och passera förbi trumman. Syftet är att undersöka hundens rädsla för ljud.

6. Närmande person
En person klädd i kappa, bredbrättad hatt och mörka solglasögon närmar sig långsamt hunden i etapper. När personen kommit inom ett visst avstånd vänder den sig om och står stilla. Hunden släpps fram för att undersöka och ta kontakt. Momentet ska mäta hundens reaktioner i möte med människor i situationer som ur hundens perspektiv kan upplevas som avvikande.

7. Underlag
Hunden och föraren går över ett nytt och oprövat underlag. Syftet är att mäta eventuell osäkerhet för att gå på annorlunda underlag.

8. Skott (valfritt moment)
Två skott avlossas cirka 50 meter från ekipaget, ett när hund och förare är i rörelse, ett när de står still. Syftet är att dokumentera eventuell reaktion vid skott, om det väcker positiv förväntan eller kanske osäkerhet.
Efter att hunden har genomgått samtliga moment gör beskrivaren en sammanfattning av hundens agerande. Avsikten är att ge en mer övergripande bild av hunden, till exempel om den är trygg, glad i människor, energisk etc.

Vi hade ingen möjlighet att fotografera under testet så vi åkte hem och tog bilder på den duktiga tjejen istället.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: selma bph

Så blev det då äntligen dags för Freddie (Smultronblommans I Want It All) att flytta till sin alldeles egen matte på heltid.

 

Under våren har Freddie varit hos oss på vardagarna och åkt till sin matte så fort hon har varit ledig. Det har varit en bra lösning som har varit lyckad för oss alla. Det är tänkt att han ska vara med matte på jobbet som skolkurator. Nu börjar det fungera riktigt bra då Freddie snart är sex månader och har mognat rejält. Det blir korta pass med matte på jobbet de sista veckorna innan de får ett långt och härligt sommarlov tillsammans.

 

Fina, mjuka, goa, glada alldeles underbara Freddie...
Puss på dig älskade vän!
Vi kommer att sakna dig massor. Det är tur att du bor i Strängnäs, bara 2 mil från oss. Vi kommer att ses ibland, om inte annat så när du blir långhårig och ska klippa dig.

Ha det så gott nu med din matte. Det kommer att bli hur bra som helst.

 

Läs hela inlägget »

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Senaste kommentarer

  • Eva » Nova 13 år!:  ”Fille hälsar grattis till Mamma Nova!”

  • Milou » Nova 13 år!:  ”Grattis Nova”

  • Eva Nilsson » Freddies stora dag!:  ”Åhh vilka fina bilder och ord om min älskling! Ja det känns fantastiskt nu när h..”

  • Maria Eklöf » Utebus!:  ”Olof hälsar att han också tycker att det är kul att leka i snön”

  • Maud Trad Sayyeda » Hej då Olof!:  ”Vilken fin bildserie... Förstår att det är lite vemodigt att de flyttar.”

Bloggarkiv

Länkar

Kategorier