Så blev det då äntligen dags för Freddie (Smultronblommans I Want It All) att flytta till sin alldeles egen matte på heltid.

 

Under våren har Freddie varit hos oss på vardagarna och åkt till sin matte så fort hon har varit ledig. Det har varit en bra lösning som har varit lyckad för oss alla. Det är tänkt att han ska vara med matte på jobbet som skolkurator. Nu börjar det fungera riktigt bra då Freddie snart är sex månader och har mognat rejält. Det blir korta pass med matte på jobbet de sista veckorna innan de får ett långt och härligt sommarlov tillsammans.

 

Fina, mjuka, goa, glada alldeles underbara Freddie...
Puss på dig älskade vän!
Vi kommer att sakna dig massor. Det är tur att du bor i Strängnäs, bara 2 mil från oss. Vi kommer att ses ibland, om inte annat så när du blir långhårig och ska klippa dig.

Ha det så gott nu med din matte. Det kommer att bli hur bra som helst.

 

Läs hela inlägget »

Ruggugglan Nova kom på besök. Långhårig men välskött som alltid var det dags för en rejäl klippning inför sommaren. Det var mycket päls som åkte av...

 

...och hon blev så vacker!

 

Finaste Nova 12 år gammal, är fortfarande så pigg och glad. När all tung päls försvinner får hon ny energi och blir extra pigg och busig. Det är så härligt att hon får vara frisk och kry. Hon har haft lite bekymmer med skendräktighet och massor med mjölk! Det resulterade i mjölkstockning som ledde till inflammation i juvren förra gången efter löp. Hon fick då hjälp med medicin och allt blev bra igen. Den här gången var husse, matte och jag förberedda och hade koll så det hann aldrig bli stockning. Novas husse och matte är fantastiska på att ta hand om henne och hålla henne i fin form.

 

Efter att hon fick dra ut några dåliga tänder för ett par år sedan har hon en oerhört charmig "hockeyglugg"

 

Barnbarnet Freddie tyckte att det var väldigt spännande att få träffa mormor.

 

Han var lyhört och lyssnade på Nova när hon talade om att han skulle hålla sig på behörigt avstånd.

 

Som den stammoder hon är tar hon fortfarande en naurlig plats som ledare när hon kommer och hälsar på oss.

Underbara, älskade Nova! 

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: nova vardagsliv

Så var det då dags för lilla Milou (Smultronblommans Bohemian Rapsody) att göra debut i utställningsringen. 1 maj anordnade Strängnäs lokala kennelklubb en inofficiell utställning, och det kändes som ett perfekt tillfälle att vidga vyerna för lillkillen.

 

Efter lite träning hemma med utställningskoppel och massor av godis så kände vi oss redo.
Milou är nu 5 månader gammal. Trots sin unga ålder är han väldigt kavat och modig, han tar det mesta med ro. Nu var det en helt ny miljö med massor av intryck för honom. Allting var väldigt spännande och det fanns många nya hundar och människor att titta på.

 

Trots allt nytt så var han superduktig och travade glatt runt i ringen, ja lite nosa i backen och annat bus var det också men det hör ju till när man är nybörjare och valp.

 

Domaren Karin Ögren tyckte att Milou var jättefin så hon tilldelade honom HP (hedrspris) och placerade honom som Bästa valp.

 

I gruppfinalen med de andra terriervalparna blev han BIG 4.

 

Vi var så glada och nöjda!
Milous fodervärdsfamilj var på plats och hejade fram sin lilla kille. Och jag tyckte att det kändes så skönt att han gärna hängde med mig och sprang runt i ringen trots att han visste att de fanns vid sidan och väntade.
Fina killen, så himla duktig!

 

Gissa vem som sov hela eftermiddagen i hemmets lugna vrå....


 

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning milou

Våren är äntligen här, och med den så drar utställningssäsongen igång. 
I söndags åkte jag till Västerås för att ställa ut Selma och hennes bror Milou på Wästmanlands kennelklubbs nationella utställning.
 

"Milou", Smultronblommans Cover me, fick hänga med oss den här gången. Hans matte ville gärna ha honom bedömd och det passade ju bra att han föjde med oss. Milou var så himla duktig. Han sprang glatt runt i ringen med mig och stod fint stilla när domaren Marja Salminen skulle bedömma honom.
Han tävlade i öppen klass och fick Very Good av domaren.

 

"Stella", Smultronblommans Adele, var också med på utställningen. Hon tävlar i unghundsklass nu och fick också Very Good som bedömning.

 

"Selma" Smultronblommans Sherry Darling tävlade i öppen klass och fick Excellent och placerades 3:a av tikarna i öppen klass av Marja Salminen.

Det blev inga stora rosetter för oss den här dagen men alla hundar var superduktiga och vi hade en mycket trevlig dag tillsammans.

 

Och finaste Nova hängde också med i kulisserna eftersom hennes matte Jennifer visade Stella. Det är så härligt att se henne så pigg och glad.
12 år gammal så lever hon livets glada dagar.

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: utställning selma

Alltså de här två grabbarna! De är så otroligt gulliga och mysiga med varandra, för att i nästa stund vara väääldigt intensiva och "jobbiga". Vi älskar dem hur mycket som helst, men ibland så tittar Debbie och jag på varandra och suckar. De är verkligen flygfärdiga nu och behöver ett eget hem fullt med kärlek och fostran.

Men det är på gång...

 

...bus och lek...

 

...noga övervakat av mamma Debbie.

 

Hon gör verkligen ett jättefint jobb med att fostra sina barn.

 

Både kärleksfull och sträng när det behövs.

 

Idag var det Milous stora dag!
Det var nämligen dags för honom att flytta hem till sin nya familj som ska vara fodervärd åt honom. Han kommer att bo i Strängnäs och vi kommer bara att ha två mil till varandra, vilket känns bra och smidigt. Och jag vet att han kommer att få det hur bra som helst!

Nu kommer Milou vara hos oss mycket också den här första tiden innan familjen har möjlighet att ha honom på heltid.

 

Freddie var hos sin nya matte redan förra helgen och på måndag kommer han att få åka till henne igen. Men då hon fortfarande jobbar mycket så kommer han vara här till och från också ett par månader framöver.

Jag hjälper så gärna till med den biten, att slussa ut valparna i sina nya hem. När allt känns rätt och jag vill att det ska bli så bra som möjligt för grabbarna, så tycker jag att det är en bra lösning. Det känns viktigt att de får knyta an tidigt till sina nya hussar och mattar och jag och Debbie finns ju här som en trygghet att vara hos när det behövs. Vad gör man inte för sina små.

 

Lite lagom trötta efter bus och lunch.

 

Och supermamman får lite paus i tillvaron. För andra gången i sitt liv så har hon tagit hand om en valpkull på allra bästa sätt. Så lugn och trygg, ja världens finaste helt enkelt. Vi älskar henne så.

 

Läs hela inlägget »

Nu håller snön på att smälta bort, men det var en rejäl utmaning när vi fick massor med snö på kort tid och sedan kallt väder på det. Snöröjning behövdes till och med i trädgården för att hundarna skulle kunna gå ut.
Vi har haft några fina dagar med sparkåkning för de stora tjejena och mycket bus ute i snön för valparna. De har blivit riktigt modiga nu.
Men nu verkar det tyvärr som att snön ska smälta bort. Plusgrader och regn, sååå tråkigt.

 

Efter att Olof och Sangria flyttade förra helgen har vi nu Freddie och Milou kvar hos oss som förgyller tillvaron.

 

Brorsorna tycker att det är jätteroligt att busa ute i snön.

 

Men de blir lite fundersamma när mamma Debbie går ut i den djupa snön. Då vet grabbarna inte riktigt hur de ska göra.

 

Det är också spännande att hälsa på moster Nala, men hon är så sträng och säger ofta till Milou och Freddie att hon inte vill att de kommer för nära.  Hon tycker inte heller om när de busar för mycket utan talar klart och tydligt om att de ska "hålla sig på mattan".

 

Lilla Milou!

 

Buspojkarna.

 

Läs hela inlägget »

Igår var det dags för "Love Of My Life", som är döpt till Sangria, att flytta till sitt nya hem. Hon hade en lång resa framför sig eftersom hon skulle flytta ända till Hamar i Norge.

 

Vi laddade med bus och lek så att lilltjejen skulle vara trött när det var dags att sätta sig i bilen.

 

Brorsorna hängde glatt med på lekarna...

 

-Det här bytet vill jag ha för mig själv, sa Sangria.

 

Till slut så bar det ändå av i bilen med nya husse och matte. 

Puss på dig lilla hjärtat! 
Du kommer att få det hur bra som helst i ditt nya hem.

Igår kväll fick vi rapport om att den långa resan gick jättebra och att du var så duktig. 
Älskade vän ha det nu så gott!

 

Läs hela inlägget »

Så kom då sista kvällen med gänget för "Sombody To Love" som numera heter Olof.

 

Efter en jobbig eftermiddag med bad, fön och klippning så orkade han ändå busa loss med syskonen.

 

Tiden har gått så otroligt fort de här åtta veckorna. Tänk att de redan ska stå på egna ben och lära sig massor av nya saker.

 

En alldeles egen stund med bästa mamman han vi också med...

 

Jag tror att det uppskattades av båda två, de var så söta tillsammans.

 

Debbie pysslar fortfarande om de små mycket, men det märks också att det är dags för valparna att stå på egna ben nu. Hon lämnar de mer och mer och går bara emellan när de bråkar allför mycket med varandra. Ja det kan bli riktiga syskongnabb emellanåt.

 

Och imorse han Olof busa en liten stund i snön också...

 

Fina, älskade Olof, ha det nu så himla bra i din nya familj. Du kommer att bli väl omhändertagen och du kommer att ha många människor att gosa och busa med, och två katter också att bli kompis med.

 

Och du, snart vågar du ta det där sista steget ut i vida världen alldeles själv, men det blir på en annan altan i Linköping.

Puss på dig lilla vän!
Vi saknar dig redan massor!

 

Läs hela inlägget »

Idag har vi varit på äventyr!
Matte sa:
-Nu ska vi åka bil och sedan stoppade hon in oss i en bur och det började brumma och röra på sig. Det var lite läskigt men vi sa ingenting.
Efter en stund stannande brummet och vi fick träffa en som hette veterinär, sa matte.
Hon var snäll, fast hon klämde på oss och stack oss i nacken två gånger och en gång i benet. Vi blev lite ledsna då och sa till henne att vi inte ville få stick. Men då fick vi plåster och så pussade hon oss och sa att vi var jättefina!

Nu har vi kommit hem igen och busar som vanligt...

 

Läs hela inlägget »

Vår matte säger att vi växer så att det knakar och att tiden går så fort. Vi förstår inte vad hon menar...

 

Det är jätteroligt att ha så många syskon att leka med,

 

...och det finns så många roliga saker att undersöka. Vi brukar smaka på mattes fötter ibland men då skriker hon, och så får vi en annan sak att smaka på.

 

Vi är råttjägare säger matte, så det är bäst att öva sig...

 

Ibland är mamma med oss och leker, men då kan det hända att hon talar om för oss när vi gör tokiga saker.

 

Fast för det mesta är hon väldigt snäll, och ibland får vi till och med tutta lite på henne.

 

Vår bästa mamma!

 

Vi brottas mycket och...

 

Undersöker alla grejer som vi hittar.

 

Men ibland så blir man lite trött och då måste man sitta och fundera en stund.

 

Sedan får vi mat av matte!
Det är jättegott!

 

Efter maten bär hon in oss i vår hage och säger att vi måste vila lite.

 

Det är ganska skönt och efter en stund så...

 

...somnar vi, och sover en stund.

 

Tills det är dags att busa igen.

 

Läs hela inlägget »

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Senaste kommentarer

  • Eva Nilsson » Freddies stora dag!:  ”Åhh vilka fina bilder och ord om min älskling! Ja det känns fantastiskt nu när h..”

  • Maria Eklöf » Utebus!:  ”Olof hälsar att han också tycker att det är kul att leka i snön”

  • Maud Trad Sayyeda » Hej då Olof!:  ”Vilken fin bildserie... Förstår att det är lite vemodigt att de flyttar.”

  • Maria Eklöf » Full rulle!:  ”De är så härliga! Tiden har gått så snabbt och de utvecklas från dag till dag. K..”

  • Maria Eklöf » Dags för valphage:  ”Oj vad snabbt de utvecklas! Så fina och så roligt att följa deras utveckling”

Bloggarkiv

Länkar

Kategorier