Nästa gäng har kommit!

I morse föddes Selmas valpar!
Efter ett dygn med värkarbete och alldeles för svaga krystvärkar var vi inatt tvungna att söka veterinär för att få ut gullungarna. Kl 03.30 tog jag med mig Selma och styrde kosan mot Bagarmossens djursjukhus. Där fick vi ett jättefint mottagande och snabb hjälp. 

Man gjorde U-ljud på Selmas mage för att se hur de små mådde där inne, och röntgade för att se att ingen låg i tokigt läge. Det visade sig att de mådde bra och att det var sex små raringar att vänta på.
Sedan fick den blivande mamman tillskott av kalk och ett värkstimulerande dropp. Snart satte krystvärkarna igång med en helt annan kraft, och kl 07.58 tittade den första valpen ut. Hon kämpade på och efter 2 timmar av hårt arbete så hade världens bästa Selma född ut alla sex valparna. Det blev två tjejer och fyra grabbar, alla sandfärgade.
Alla sex var pigga och alerta direkt från start, och hittade snart till mammas mjölk.

 

Alldeles ny! 

 

När alla valpar var torra och varma och hade fått i sig lite mat, så packade vi ihop vårat lilla gäng och åkte hemåt igen...

 

Kullen ser ut så här:
07.58 Hane Sandfärgad 215 g
08.01 Hane Sandfärgad 225 g
08.29 Tik Sandfärgad 246 g
08.37 Hane Sandfärgad 208 g
09.45 Hane Sandfärgad 216 g
10.00 Tik Sandfärgad 223 g

 

Nu vilar en trött och sliten mamma ut i hemmets lugna vrå. Och jag passade också på att sova lite efter nattens äventyr.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Emily Luthentun » Debbies ungar vidgar vyerna!:  ”Så fint å se at de vokser og nå har øynene åpne! Nydelig valper!”

  • Helle Jørstad » Här händer det grejer!:  ”Hvilke fine og artige gledesspredere! Det er du og! Takk for at du deler med oss..”

  • Eva Ekerhov » Tjockisarna!:  ”Sju hjärtegullisar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

  • Kim och LE » Tre dagar gamla:  ”Så fina! Vad skönt att det gick bra. Vi och vår Selma hälsar.”

  • Agneta och Morris » Tre dagar gamla:  ”Grattis syrran till fina valpar! Och så klart är du bästa mamman. Kram från Smul..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln