Nala

Ibland går det lite tid mellan blogginläggen. Det mesta sker ju så snabbt i vardagen och då är det lättare att lägga ut händelser på kennelns Facebooksida. 
Men nu är det dags att berätta om Nalas senaste veckor som har varit lite jobbiga.

Det började egentligen i somras då jag upptäckte att Nala hade flera små knölar vid ett av sina juver. Hon var väldigt skendräktig och hade jättemycket mjölk. Samtidigt började hon löpa, bara två månader efter det senaste löpet. Vi sökte veterinär och Nala fick Galastop, som är en medicin som stoppar mjölkproduktion och löp. Veterinären bedömde de små knölarna som ofarliga och att vi skulle avvakta och se om de försvann när hormonstormen hade lagt sig.
Efter två månader så var knölarna mindre men fortfarande kvar och då åkte vi till veterinären igen. Hon var nu lite mer bekymrad och tyckte att vi skulle ta bort knölarna på juvret för att se vad det var för något. Och eftersom Nala hade mjölproduktion igen så gjordes också ett U-ljud på hennes livmoder för att se hur den mådde. 
Det visade sig att där fanns flera cystor och att den var förstorad, så veterinären rekommenderade att vi skulle ta bort livmodern när Nala nu ändå skulle sövas.

Vi bokade tid för operation och måndagen den 30 september opererade Nala bort sin livmoder och knölarna vid juvret.

 

Det var en ledsen och orolig tjej som jag hämtade hem på eftermiddagen. Operationen hade gått bra. Knölarna var skickade på analys och den eländiga livmodern var borta. Veterinären kunde bekräfta att den inte såg bra ut när hon tog bort den.
Nu skulle Nala bara komma till ro. Trots att jag satt hos henne så kunde hon inte hitta något lugn. Hon var skakig och ledsen över tratten.

 

Husse var snäll och stannade på djuraffären och köpte en body till Nala på väg hem från jobbet. Och till slut så kunde hon koppla av och sedan sov hon hela kvällen i mattes säng...

Återhämtningen har varit fantastisk. Nala var snabbt på benen och blev piggare och gladare för varje dag.

Den 7 oktober, en vecka efter operationen så var det Nalas födelsedag!
Hon blev 9 år gammal och vi firade med extra mycket gos och något gott att smaska på.

Nu är stygnen borttagna och såren har läkt fint. Vi har fått svar på analysen av knölarna och tyvärr så var de av blandad sort. Både godartade och elakartade tumörer. Men veterinären sa att de förmodligen hade fått bort allt, så nu håller vi tummarna för att Nala får vara frisk och sprida glädje hos oss i flera år till.

Fina, underbara Nala du är så älskad av oss! Vi vill inte ens tänka tanken att du en dag inte ska finnas hos oss. Vi njuter av din närvaro varje dag.

 

Etiketter: nala vardagsliv

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helle Jørstad » Här händer det grejer!:  ”Hvilke fine og artige gledesspredere! Det er du og! Takk for at du deler med oss..”

  • Eva Ekerhov » Tjockisarna!:  ”Sju hjärtegullisar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

  • Kim och LE » Tre dagar gamla:  ”Så fina! Vad skönt att det gick bra. Vi och vår Selma hälsar.”

  • Agneta och Morris » Tre dagar gamla:  ”Grattis syrran till fina valpar! Och så klart är du bästa mamman. Kram från Smul..”

  • Eva » Nova 13 år!:  ”Fille hälsar grattis till Mamma Nova!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln