Valparna har kommit!

Det har varit två oroliga dygn för Debbie. Hon har bäddat och fixat, både i valplådan och på alla möjliga ställen. I fredags kröp hon under vår säng och sedan låg hon där olycklig och kom inte ut. Jag fick hjälpa henne genom att lyfta den tunga sängen. Puh!
Natten till lördag var hon så orolig att jag sov hos henne i rummet där valplådan står. Men det hände inte mer än att hon stökade runt och somnade på småtimmarna i sängen hos mig. Igår, söndag var det ganska lugnt, Debbie vilade mycket och var bara ute några korta svängar.

Men vid 01-tiden, natten till idag så tog värkarbetet fart och Debbie var rejält påverkad. kl 01.50 kom den första valpen till världen, en blå hane med födelsevikten 179 g. Debbie var så himla stark och duktig, hon sökte stöd hos mig och kämpade på. Vid 03.00 hade hon fött fyra valpar totalt. Allt gick så smidigt och fint!

 

Kullen ser ut så här:
01.50 Blå hane 179 g
02.15 Blå tik 173 g
02.30 Blå hane 200 g
03.00 Blå hane 173 g
 

Alla fyra valpar är blå till färgen och föds helt svarta. De brukar ofta ha små vita tecken på tassar och bröst, men inte de här små. De är helt kolsvarta allihop, så jag fick snabbt märka två av hanarna med ett litet bomullsband för att kunna ha koll på vem som är vem.

 

De var mycket starka och livskraftiga direkt när de kom ut. Alla fyra kravlade sig till mammas mjölkbar för ett första mål, värme och närhet. Debbie är verkligen en duktig mamma. Hon är lugn och trygg, och sköter dem på bästa sätt. Hon har inte lämnat valplådan en sekund, jag har burit ut henne för att kissa några gånger under dagen, och ätit har hon gjort liggandes i valplådan.

Nu pustar vi ut och gläds åt att allt har gått så bra.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Emily og Simon » Får vi lov att presentera!:  ”Fantastiske navn! Flott med en gjeng greske guder og gudinner! <3”

  • Emily Luthentun » Debbies ungar vidgar vyerna!:  ”Så fint å se at de vokser og nå har øynene åpne! Nydelig valper!”

  • Helle Jørstad » Här händer det grejer!:  ”Hvilke fine og artige gledesspredere! Det er du og! Takk for at du deler med oss..”

  • Eva Ekerhov » Tjockisarna!:  ”Sju hjärtegullisar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

  • Kim och LE » Tre dagar gamla:  ”Så fina! Vad skönt att det gick bra. Vi och vår Selma hälsar.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln