Rasspecialen!

I lördags var det dags för den årliga rasspecialen som Skandinaviska bedlingtonklubben anordnar varje år. Men inte nog med det, klubben firade 40-årsjubileum också!
Allting gick av stapeln i Vilsta i Eskilstuna och det var rekordmånga hundar anmälda, 74 st.

Tidigt på morgonen var det full rulle på alla förberedelser. Det var många hundar som skulle klippas och få en sista putsning.
 

Jag hade med mig Selma (Smultronblommans Sherry Darling). Selmas bror Milou (Smultronblommans Cover Me) var också där med sin matte.
De har precis blivit 9 månader gamla och tävlar i juniorklass nu.

Efter att alla fina valpar hade visats var det Milous tur att äntra utställningsringen. Matte ville att jag skulle visa honom och det gjorde jag mer än gärna.
 

Finaste killen var hur duktig som helst!
 

Det var första gången som Milou var på en utställning och han travade runt som att han inte hade gjort något annat. Så himla duktig.
 

Domaren Enrique Maté Durán från Spanien tyckte mycket om Milou. Han fick Excellent, en jättefin kritik och placerade sig som 4:a bästa juniorhane.
 

Lite senare på dagen var det Selmas tur. Det var tolv juniortikar i startfältet och Selma var jätteduktig.
 

Även om det blev en del hopp och skutt så...
 

...kan hon trava fint också. Det är bara så himla roligt att springa fort och busa ibland.
 

Selma fick också Excellent och en fin kritik av domaren.
 

Men tyvärr fick hon ingen placering bland juniortikarna.
 

Fantastiska Nova var också med på utställningen och ställde upp i en "skojklass" som kallas "Kom som du är". En klass för hundar som kanske inte riktigt är i utställningsform men ändå vill vara med. Och Nova saknar ju både tänder och en hel del tuttar.
 

Novas "nya" matte Jennifer visade henne helt själv. Hon har aldrig varit på en hundutställning tidigare men det var klockrent!
Nova travade glatt vid hennes sida och de var så fina tillsammans.
 

Nova placerade sig på 4:e plats av 10 bedlisar.
 

Den allra vackraste hunden för dagen - Best In Show blev Selmas och Milous pappa; MultiCh Ashcroft Wedding Singer! 
Vi önskar Stort Grattis till Singer och hans matte Ninna Odehag!

Vi säger också grattis till SEUCH EEJCH EEJW-16 Isotop's Kotte som blev BIM tillsammans med sin matte Patricia Eriksson.
 

En fantastisk rolig och härlig dag led mot kväll och det var dags för Jubileumsmiddag. En mycket trevlig tillställning i glada vänners lag som avslutades med så här vackra tårtor.

Ett stort tack till alla som har jobbat med denna rasspecial, före, under och efteråt. Jag vet att ni har lagt ner massor med jobb och sista veckan innan det var dags även klippt och stylat många utav de vackra bedlisar som skulle ställas ut. Ni har gjort det med bravur, så jäkla bra jobbat!!

Tack för att ni orkar!

Det var med ett stort leende jag åkte hem sent på kvällen. Trött men glad över att ännu en gång ha fått umgås med så härliga bedlingtonvänner, valpköpare och underbara hundar.

 

Etiketter: selma utställning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helle Jørstad » Här händer det grejer!:  ”Hvilke fine og artige gledesspredere! Det er du og! Takk for at du deler med oss..”

  • Eva Ekerhov » Tjockisarna!:  ”Sju hjärtegullisar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

  • Kim och LE » Tre dagar gamla:  ”Så fina! Vad skönt att det gick bra. Vi och vår Selma hälsar.”

  • Agneta och Morris » Tre dagar gamla:  ”Grattis syrran till fina valpar! Och så klart är du bästa mamman. Kram från Smul..”

  • Eva » Nova 13 år!:  ”Fille hälsar grattis till Mamma Nova!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln