Valparna 5 dygn gamla

Valparna har nu blivit fem dygn gamla och de utvecklas jättefint. Supermamman Nala sköter om dem på bästa sätt. Hon ligger hos gullungarna nästan hela tiden, utom när hon vill äta, gå ut eller få lite gos och mys med oss.
 

Det finns gott om mat i mjölkbaren och de ser verkligen till att förse sig. De ökar fint i vikt och sover gott mellan målet, mätta och nöjda.
 

Ibland sitter Nala och ger dem mat, det går bra det också. Det är härligt att se hennes omsorg om sina barn. När jag bäddar rent eller hjälper till att flytta på en valp på villovägar är Nala noga med och kollar så att jag inte har tagit någon. Hon blir riktigt bekymrad när jag vill väga dem, därför har jag bara gjort det vid födseln, ett dygn och igår. Jag vill inte oroa henne i onödan samtidigt som jag vill veta att de får i sig mat och mår bra. Det är en avvägning.

Annars är Nala rätt avslappnad till det hela, och idag ville hon till och med följa med resten av flocken på en liten promenad.
 

Det tuttas...
 

...och det sovs i varierande stilar.
 

Och det tuttas igen!
 

Ja valparna är alldeles fantastiskt ljuvliga som ni förstår. Och det är underbart att få stoppa ner näsan i valplådan och snusa på dem.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Eva » Nova 13 år!:  ”Fille hälsar grattis till Mamma Nova!”

  • Milou » Nova 13 år!:  ”Grattis Nova”

  • Eva Nilsson » Freddies stora dag!:  ”Åhh vilka fina bilder och ord om min älskling! Ja det känns fantastiskt nu när h..”

  • Maria Eklöf » Utebus!:  ”Olof hälsar att han också tycker att det är kul att leka i snön”

  • Maud Trad Sayyeda » Hej då Olof!:  ”Vilken fin bildserie... Förstår att det är lite vemodigt att de flyttar.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln