Äntligen!

Igår morse märkte vi på Nala att något var på gång. Under förmiddagen började värkarbetet och Nala visade tydligt att nu ville hon bädda och förbereda sig i valplådan med vårt sällskap.

Dagen gick med oregelbundna värkar som inte var så starka. Nala vilade mycket under dagen, bäddade, åt middag och var ute och kissade ofta.
 

Vid 18-tiden på kvällen började värkarna bli allt mer intensiva och klockan 02 i natt började Nala krysta.
 

Efter att Nala hade kämpat i 50 minuter med krystvärkar kom nr 1. En stor sandfärgad tikvalp. Hon var lite trött men efter att ha fått hjälp till mammas spenar blev det full fart på henne.

Sedan kom tre valpar till inom en dryg timme. En sandfärgad hane och två blå hanar. Alla tre var jättepigga och kastade sig över Nalas tuttar efter maten. Det är så fascinerande att se vilken stark instinkt de nyfödda har och att de vet var maten finns. 

Nala var fantastiskt duktig och så försiktig med sina nya valpar. De kunde till och med ligga kvar och tutta när hon fortsatte krysta ut syskonen.
 

Alla fyra valpar mår jättebra och är sååå fina!
Det är lika fantastiskt varje gång och jag är så tacksam att jag får uppleva detta underverk. 

Kullen ser ut så här:
02.48 Sandfärgad tik 285 g
03.07 Sandfärgad hane 245 g
03.38 Blå hane 246 g
04.08 Blå hane 310 g
 

Nu vilar en trött mamma ut och valparna är nöjda och mätta. Friden kan lägga sig över valplådan, och jag tror att jag ska passa på att vila lite också.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Emily Luthentun » Debbies ungar vidgar vyerna!:  ”Så fint å se at de vokser og nå har øynene åpne! Nydelig valper!”

  • Helle Jørstad » Här händer det grejer!:  ”Hvilke fine og artige gledesspredere! Det er du og! Takk for at du deler med oss..”

  • Eva Ekerhov » Tjockisarna!:  ”Sju hjärtegullisar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

  • Kim och LE » Tre dagar gamla:  ”Så fina! Vad skönt att det gick bra. Vi och vår Selma hälsar.”

  • Agneta och Morris » Tre dagar gamla:  ”Grattis syrran till fina valpar! Och så klart är du bästa mamman. Kram från Smul..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln