Utställningsdebut

I lördags var dags för tre tjejer att göra utställningsdebut. Debbie, Lovis och jag åkte till Gubbängsfältet utanför Stockholm där Svenska Pudeklubben hade en inofficiell valputställning.
 

Väl där mötte Sigrid upp med sin matte.
 

Först i utställningsringen var Debbie (Smultronblommans Kala).
Hon var ensam bedlingtonterrier. Debbie fick en jättefin kritik av domaren Sara Nordin och blev BIR-valp. När alla terrier var klara blev det gruppfinal med alla terrierraser som blivit BIR-valp och då vann Debbie och blev BIG!

Jag blev jätteförvånad och superglad! Hon var så otroligt duktig lilla tjejen. Hon gjorde allt som jag bad henne om. Stod stilla fint och länge och travade runt i ringen som om hon inte hade gjort annat. 
 

Sedan var det dags för systrarna Lovis (Smultronblommans Ballerina) och Sigrid (Smultronblommans Cookie) att visa upp sig. De var jätteduktiga båda två och fick jättefin kritik av domaren Rose-Marie Emery.
Lovis blev placerad som 2:a tik och....
 

....Sigrid blev placerad 1:a tik och slog då syster Lovis. I konkurrens mot hanvalpen blev Sigrid BIM då hanvalpen blev BIR.
 

Senare på eftermiddagen var det dags för den stora BIS-finalen där Debbie skulle delta eftersom hon hade blivit BIR-valp.
Hon travade runt och visade verkligen upp sig på bästa sätt och domaren tittade länge, länge på den lilla skönheten.
Sedan placerade hon Debbie som 4:a BIS-valp!!
 

Debbie förstod inte så mycket av all uppståndelse och alla rosetter men hon var glad för alla köttbullar och skuttade glatt vid min sida. Det ska bli jättespännande att se hur alla tre tjejer kommer att utvecklas framöver.
Glada och nöjda efter ännu en fantastisk septemberdag full av solsken styrde vi kosan hemåt.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Eva » Nova 13 år!:  ”Fille hälsar grattis till Mamma Nova!”

  • Milou » Nova 13 år!:  ”Grattis Nova”

  • Eva Nilsson » Freddies stora dag!:  ”Åhh vilka fina bilder och ord om min älskling! Ja det känns fantastiskt nu när h..”

  • Maria Eklöf » Utebus!:  ”Olof hälsar att han också tycker att det är kul att leka i snön”

  • Maud Trad Sayyeda » Hej då Olof!:  ”Vilken fin bildserie... Förstår att det är lite vemodigt att de flyttar.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln