Novas valpar fem dagar gamla

Det är så lugnt och fint i valplådan. Valparna äter, sover och går upp fint i vikt. De börjar bli riktiga små tjockisar. Nova har gott om mat och ligger hos dem i stort sett hela tiden. Hon kommer ut och kollar om det finns mat i köket med jämna mellanrum och vill gärna bli klappad en stund, men sedan tassar hon in och lägger sig igen. I natt hoppade Nova upp i vår säng och sträckte ut sig när valparna var mätta och nöjda och idag ville hon följa med på en kort promenad. Men oj vad bråttom hon hade på hemvägen.

Nova måste ju också vakta sina barn för Tindra och Nala. Med små medel visar hon tydligt med kroppsspråket att de inte är välkomna in i valplådan än. Nala är jättenyfiken och står ofta och tittar och lyssnar på avstånd, men hon har stor respekt för mamma Nova och skulle aldrig gå ända fram. Och snart får hon ju egna valpar att pyssla om.

Här kommer en liten bildkavalkad på de fem små liven. Den blå hanen är en riktig tjockis och var stor redan när han föddes. Jag har märkt två av valparna med band för att kunna skilja dem åt. Ofta har de små vita tecken på tassar eller bröst, men de här valparna har inte ett enda vitt hårstrå. och då är det omöjligt att se skillnad på dem.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Maud Trad Sayyeda » En vecka...:  ”Vad runda och goa de ser ut. Harmoniskt...”

  • Maria Eklöf » Valparna har kommit!:  ”Vad spännande att läsa om valpningen! Vad duktig Debbie är! Vilka fina valpar Gr..”

  • Milou » Hipp hipp hurraaa!:  ”Stort tack! Har firat med ett grisöra och leken ”springa snabbt med okänd frusen..”

  • Lina » Hipp hipp hurraaa!:  ”Elvis tackar för gratulationerna! Själv var han mycket konfunderad när han skull..”

  • Ylva » Får vi lov att presentera...:  ”Grattis till denna ljuvliga skatt ❤️ Ylva & Herta”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln