Nu är Novas valpar här

Ja nu har de kommit!
Igår satte Novas värkarbete igång och inatt kom det fem underverk till världen. 02.30 kom den första valpen, en blå tik. Och sedan kom de i ganska snabb takt, med bara några minuters mellanrum.


Efter tredje valpen gick det 27 minuter innan nummer fyra tittade ut. Sedan var Nova ganska lugn och jag trodde nog att allt var klart, men efter ytterligare 45 minuter så tittade den sista valpen ut, en blå hane.


Nova var hur duktig som helst. Hon låg så fint och bara krystade ut de små en efter en. Då kunde syskonen lugnt ligga kvar och tutta på sin mamma under tiden. Det är inte alltid som valparna kan göra det eftersom man ibland måste flytta på dem när nästa är på gång om tiken trampar runt och stökar. Men Nova är så rutinerad, lugn och trygg med situationen så allting gick väldigt fint.


Kullen ser ut så här:
02.30 Tik blå - 169 g
02.37 Hane sandfärgad - 185 g
02.48 Tik blå - 160 g
03.15 Hane sandfärgad - 160 g
04.00 Hane blå - 225 g

De var pigga och allerta alla fem när de kom ut och kunde börja tutta på mamma Nova direkt. Nu råder lugn i valplådan, Nova vilar och pysslar om sina små som äter och sover.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Nova 13 år!:  ”Fille hälsar grattis till Mamma Nova!”

  • Milou » Nova 13 år!:  ”Grattis Nova”

  • Eva Nilsson » Freddies stora dag!:  ”Åhh vilka fina bilder och ord om min älskling! Ja det känns fantastiskt nu när h..”

  • Maria Eklöf » Utebus!:  ”Olof hälsar att han också tycker att det är kul att leka i snön”

  • Maud Trad Sayyeda » Hej då Olof!:  ”Vilken fin bildserie... Förstår att det är lite vemodigt att de flyttar.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln