Nu är Novas valpar här

Ja nu har de kommit!
Igår satte Novas värkarbete igång och inatt kom det fem underverk till världen. 02.30 kom den första valpen, en blå tik. Och sedan kom de i ganska snabb takt, med bara några minuters mellanrum.


Efter tredje valpen gick det 27 minuter innan nummer fyra tittade ut. Sedan var Nova ganska lugn och jag trodde nog att allt var klart, men efter ytterligare 45 minuter så tittade den sista valpen ut, en blå hane.


Nova var hur duktig som helst. Hon låg så fint och bara krystade ut de små en efter en. Då kunde syskonen lugnt ligga kvar och tutta på sin mamma under tiden. Det är inte alltid som valparna kan göra det eftersom man ibland måste flytta på dem när nästa är på gång om tiken trampar runt och stökar. Men Nova är så rutinerad, lugn och trygg med situationen så allting gick väldigt fint.


Kullen ser ut så här:
02.30 Tik blå - 169 g
02.37 Hane sandfärgad - 185 g
02.48 Tik blå - 160 g
03.15 Hane sandfärgad - 160 g
04.00 Hane blå - 225 g

De var pigga och allerta alla fem när de kom ut och kunde börja tutta på mamma Nova direkt. Nu råder lugn i valplådan, Nova vilar och pysslar om sina små som äter och sover.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Emily Luthentun » Debbies ungar vidgar vyerna!:  ”Så fint å se at de vokser og nå har øynene åpne! Nydelig valper!”

  • Helle Jørstad » Här händer det grejer!:  ”Hvilke fine og artige gledesspredere! Det er du og! Takk for at du deler med oss..”

  • Eva Ekerhov » Tjockisarna!:  ”Sju hjärtegullisar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

  • Kim och LE » Tre dagar gamla:  ”Så fina! Vad skönt att det gick bra. Vi och vår Selma hälsar.”

  • Agneta och Morris » Tre dagar gamla:  ”Grattis syrran till fina valpar! Och så klart är du bästa mamman. Kram från Smul..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln