Hemma igen

Idag har älskade Tindra fått komma hem igen. Vilken kämpe hon är, lilla gumman. Hon är lika glad som vanligt, viftar för fullt på svansen och rör sig nästan helt obehindrat trots att hon har ett stort sår med två dränageslangar i. Vi är glatt överraskade över att allt har gått så otroligt bra när det såg så mörkt ut i lördagskväll.

 

Tindra knallade rakt in i flocken som mötte upp i hallen när hon kom hem, slukade sin middag och gick sedan till valplådan för att ta hand om sina barn som om ingenting hade hänt. Tindra har fått låna en "dräkt" som skyddar hennes sår och juver så att hon kan vara med sina valpar. De får ju inte dia mer på Tindra nu, dels behöver hon all kraft för att läka och sedan får hon läkemedel som inte är bra för valparna.

Tindra satte igång att städa efter valparna som nu har ätit själva i två dagar och inte har fått in snitsen än, vilket innebär att det är köttfärs och mjölkersättning både här och där. Valparna blev sååå glada att få se mamma igen men väldigt fundersamma och inte alls nöjda när de inte kommer åt mjölkbaren.

Nu ska Tindras sår och dränageslangar tvättas rent två gånger per dag. Dränagen skall tas bort om tre dagar och stygnen om 14 dagar. Ibland är det bra att vara sjuksköterska. Hon får två sorters antibiotika, smärtstillande och läkemedel för att mjöklen ska sluta produceras.

 

Nu har lugnet lagt sig här hemma. Tindra ligger och sover bredvid sina barn och vi kan pusta ut och vara tacksamma för att denna underbara lilla tjej får fortsätta att förgylla vårat liv.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Maud Trad Sayyeda » En vecka...:  ”Vad runda och goa de ser ut. Harmoniskt...”

  • Maria Eklöf » Valparna har kommit!:  ”Vad spännande att läsa om valpningen! Vad duktig Debbie är! Vilka fina valpar Gr..”

  • Milou » Hipp hipp hurraaa!:  ”Stort tack! Har firat med ett grisöra och leken ”springa snabbt med okänd frusen..”

  • Lina » Hipp hipp hurraaa!:  ”Elvis tackar för gratulationerna! Själv var han mycket konfunderad när han skull..”

  • Ylva » Får vi lov att presentera...:  ”Grattis till denna ljuvliga skatt ❤️ Ylva & Herta”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln