Tindra svårt skadad

Igår blev Tindra attackerad av ett vildsvin här hemma i vår lilla skog. Det var en ensam galt som kom farande ut ur ett buskage när vi passerade. Tindra fick ta smällen och jag hörde hur hon skrek till. När jag tittade närmare på henne så insåg jag att skadan var stor, och jag blev naturligtvis jätterädd. Oj vad man hinner tänka många tankar. Jag bar Tindra hem ca 300 m och fick in de andra hundarna i huset. Jag var ensam hemma och beslutade mig för att lämna valparna hemma och åka direkt till djursjuhuset Strömsholm.

 

Där tog de emot oss direkt och gav Tindra smärtstillande, antibiotika och dropp. Det var svårt att bedömma skadorna men vi fick klart för oss att det här var allvarligt och att man inte kunde säga så mycket förrän man hade undersökt skadorna ordentligt på operation. Jag orkade inte ens tänka tanken att hon inte skulle klara sig, men jag sa hejdå ordentligt i fall det värsta skulle hända. När hon var stabil tog de henne till operation och jag åkte hem.

 

För varje minut som gick och de inte ringde fick jag upp hoppet och när det hade gått tre timmar ringde kirurgen som opererat Tindra och berättade att det hade gått bra och att det såg fint ut. Hon hade ett stort snitt efter grisens bete men inte så djupt, så alla inre organ hade klarat sig. Tindra har naturligtvis jätteont och får nu smärtstillande och mycket antibiotika för att inte såret ska bli infekterat. Om allt fortsätter att gå bra får hon kanske komma hem imorgon till oss och valparna. De saknar sin mamma.

 

Vi kan andas ut och pyssla om valparna här hemma. Se till så att de får mat och kärlek tills deras Bästa mamma får komma hem igen.

 

 

Etiketter: tindra vardagsliv

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helle Jørstad » Här händer det grejer!:  ”Hvilke fine og artige gledesspredere! Det er du og! Takk for at du deler med oss..”

  • Eva Ekerhov » Tjockisarna!:  ”Sju hjärtegullisar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

  • Kim och LE » Tre dagar gamla:  ”Så fina! Vad skönt att det gick bra. Vi och vår Selma hälsar.”

  • Agneta och Morris » Tre dagar gamla:  ”Grattis syrran till fina valpar! Och så klart är du bästa mamman. Kram från Smul..”

  • Eva » Nova 13 år!:  ”Fille hälsar grattis till Mamma Nova!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln