Tindra svårt skadad

Igår blev Tindra attackerad av ett vildsvin här hemma i vår lilla skog. Det var en ensam galt som kom farande ut ur ett buskage när vi passerade. Tindra fick ta smällen och jag hörde hur hon skrek till. När jag tittade närmare på henne så insåg jag att skadan var stor, och jag blev naturligtvis jätterädd. Oj vad man hinner tänka många tankar. Jag bar Tindra hem ca 300 m och fick in de andra hundarna i huset. Jag var ensam hemma och beslutade mig för att lämna valparna hemma och åka direkt till djursjuhuset Strömsholm.

 

Där tog de emot oss direkt och gav Tindra smärtstillande, antibiotika och dropp. Det var svårt att bedömma skadorna men vi fick klart för oss att det här var allvarligt och att man inte kunde säga så mycket förrän man hade undersökt skadorna ordentligt på operation. Jag orkade inte ens tänka tanken att hon inte skulle klara sig, men jag sa hejdå ordentligt i fall det värsta skulle hända. När hon var stabil tog de henne till operation och jag åkte hem.

 

För varje minut som gick och de inte ringde fick jag upp hoppet och när det hade gått tre timmar ringde kirurgen som opererat Tindra och berättade att det hade gått bra och att det såg fint ut. Hon hade ett stort snitt efter grisens bete men inte så djupt, så alla inre organ hade klarat sig. Tindra har naturligtvis jätteont och får nu smärtstillande och mycket antibiotika för att inte såret ska bli infekterat. Om allt fortsätter att gå bra får hon kanske komma hem imorgon till oss och valparna. De saknar sin mamma.

 

Vi kan andas ut och pyssla om valparna här hemma. Se till så att de får mat och kärlek tills deras Bästa mamma får komma hem igen.

 

 

Etiketter: tindra vardagsliv

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Nova 13 år!:  ”Fille hälsar grattis till Mamma Nova!”

  • Milou » Nova 13 år!:  ”Grattis Nova”

  • Eva Nilsson » Freddies stora dag!:  ”Åhh vilka fina bilder och ord om min älskling! Ja det känns fantastiskt nu när h..”

  • Maria Eklöf » Utebus!:  ”Olof hälsar att han också tycker att det är kul att leka i snön”

  • Maud Trad Sayyeda » Hej då Olof!:  ”Vilken fin bildserie... Förstår att det är lite vemodigt att de flyttar.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln