Bakläxa

Det kan vara svårt att tro att denna ljuvliga lilla varelse kan göra dumheter.

 

Idag har hundcoachen Kjell Ström varit hos oss. Som jag skrev i det förra blogginlägget har Nala en del hyss för sig som jag inte kommer tillrätta med själv och jag kände att jag inte hade tillräckligt med kunskap för att komma vidare.

 

Det var en mycket trevlig bekantskap. Kjells filosofi är den att hunden är ett flockdjur som behöver en flockledare för att kunna känna balans och harmoni i sitt liv. Det köper jag rakt av och jag har nog trott att jag har varit en tydlig flockledare, men ack.

 

Vi pratade en stund vid köksbordet och Kjell hälsade på hundarna. Sedan tog vi med oss Nala ut och tränade på olika övningar. Det som har varit ett stort problem med Nala är att hon "går igång" på allt som rör sig, hon blir helt galen, skäller och bär sig åt, och sedan får jag inte kontakt med henne. Det kan vara grannens barn, en cyklist, en traktor ja allt känns det som.

 

Efter undervisning av Kjell, först Nala, sedan jag och så vi två tillsammans så fungerade det hela mycket bra. Jag blev den där tydliga ledaren och Nala var trygg och lugn. Vi ordnade också så att grannens hund Flisan (en stor och snäll blandras) var med som störningsmoment och Kjell han hjälpte oss att lösa det också. Det tog ca 15 min tills Nala hade fattat det hela. Otroligt!!

 

Det är oerhört fasinerande att få uppleva hur mycket vi kan på verka våra hundar med relativt små medel. Det handlar framför allt om att vara tydlig, ha rätt verktyg och att vara konsekvent. Jag har ju trott att jag hade koll på allt det där och känt mig frustrerad över att jag inte får till det med vissa saker. Men efter dagens övningar och samtal har jag förstått min roll i det hela, dels vad jag har haft för förhållningssätt och framför allt vad jag kan förändra för att vara den ledare som mina hundar behöver. Nu känner jag mig stärkt och full av entusiasm att ta mig an rollen som "the leader of the pack" 

 

Kjell avslutade med att "lära" Nala att hon inte behöver skälla när någon ringer på dörren. Han visade henne två gånger sedan fick jag göra samma sak och Kjell ringde på. Det hela tog två minuter. Amazing!

 

Naturligtvis ligger det mycket träning framför oss nu och jag måste ju också jobba med Tindra och Jessie. Men jag vet hur jag ska göra och varför. Kjell tyckte för övrigt att Nala var en mycket trevlig tjej, mjuk, lyhörd och lättlärd. Och jag var inte helt oduglig jag heller.

Etiketter: nala vardagsliv

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Emily Luthentun » Debbies ungar vidgar vyerna!:  ”Så fint å se at de vokser og nå har øynene åpne! Nydelig valper!”

  • Helle Jørstad » Här händer det grejer!:  ”Hvilke fine og artige gledesspredere! Det er du og! Takk for at du deler med oss..”

  • Eva Ekerhov » Tjockisarna!:  ”Sju hjärtegullisar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

  • Kim och LE » Tre dagar gamla:  ”Så fina! Vad skönt att det gick bra. Vi och vår Selma hälsar.”

  • Agneta och Morris » Tre dagar gamla:  ”Grattis syrran till fina valpar! Och så klart är du bästa mamman. Kram från Smul..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln