Agilityhelg i Åtvidaberg

Den 29 juni på Tindras 5-årsdag drog vi iväg till Åtvidaberg. Det var Marie-Helene, Ulrika och jag med Nova, Tindra och Zacco. Vi hade planerat in en tvådagarstävling i agility.

 

Bilen var rejält fullpackad. Tindra i egen bur. Nova fick dela bur med Zacco, hon var måttligt nöjd. Sedan följde tält, stolar och inte minst vår packning för två dygn.

Vi kom fram till Åtvidaberg vid 19-tiden på kvällen och hittade nästan direkt till vår lilla stuga som vi hade hyrt. Den var jättegullig och hade precis det vi behövde trots storleken. Hundarna verkade också trivas direkt.

 

Dags att ladda för morgondagens tävlingar.....

Vi fick gå upp tidigt första tävlingsdagen, banvandringen var redan 8.00 för vår del.

Här tävlar Tindra med Marie-Helene i hoppklass 1.

Och Nova tävlar med mig i hoppklass 1. I agilityklassen diskade sig både Nova och Tindra. Varken Nova, Tindra eller Zacco lyckades få någon bra placering den första dagen. Det var många hundar och tuff konkurens.

Tindra och Marie-Helene tar en paus i solen. Det var riktigt fint väder hela helgen och vi njöt ordentligt.

Det var ett jättestort och väldigt fint tävlingsområde. I närheten fanns det badplats både för hundarna och oss. Men vi nöjde oss med att titta på när Nova, Tindra och Zacco badade.

Nova och Zacco njuter för fullt av att få svalka sig med en simtur.

Pinnen i vattnet och Nova på bryggan. Hmmm hur ska Nova lösa detta?

Jag kan avslöja att Nova inte vågade hoppa i utan sprang tillbaka på land och simmade ut till pinnen. Men det gick ju bra det med.

Tindra är egentligen en liten badkruka.

Som hellre sitter i vassen och spanar.

Men om hon får ta det i sin takt så brukar hon bada efter en stund och simma lite grann, fast hon håller sig i kanten där hon känner sig trygg.

Zacco däremot är en riktig simmare. Han ger sig ut och simmar en rejäl sväng, och om det finns roliga pinnar som man kan hämta är det ännu bättre. Det känns som han brås på mamma Jessie som äälskar att simma.

Dag 2 och dags för nya tävlingar. Jag kör Tindra i hoppklassen och det går riktigt bra men hon går ur slalom och får tidsfel. Det gäller att vara felfri om man ska få någon placering.

Nova tävlar i hoppklassen med Marie-Helene. Nova var lite låg under helgen och det kändes inte som att hon ville riktigt. Men här gör hon en jättefin avslutning på tävlingarna tillsammans med sin matte.

Tindra och jag i agilityklassen. Vi strular till det på slutet och blir diskade. Det blev inga stora framgångar för någon av oss under helgen men vi hade det både trevligt och roligt tillsammans. Och vi gör ju faktiskt det här för att vi tycker att det är så fantastiskt kul inte för att jaga bra tävlingsresultat.

Ulrika och Zacco nöjda efter ännu ett lopp. De har kommit lite längre i agilitykarriären och Zacco har nyligen blivit uppflyttad i klass 2 både i hopp- och agilityklassen. Då ökar svårighetsgraden på banorna och nu har de fått lite mer att bita i, men de är ett jätteduktigt team som jobbar på bra. 

Både två och fyrbenta behöver vila ibland. Nova softar med matte Marie-Helene.

 

Trötta och nöjda efter en superhärlig helg vände vi hemåt på söndagkvällen.

Etiketter: nova agility tindra

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Emily og Simon » Får vi lov att presentera!:  ”Fantastiske navn! Flott med en gjeng greske guder og gudinner! <3”

  • Emily Luthentun » Debbies ungar vidgar vyerna!:  ”Så fint å se at de vokser og nå har øynene åpne! Nydelig valper!”

  • Helle Jørstad » Här händer det grejer!:  ”Hvilke fine og artige gledesspredere! Det er du og! Takk for at du deler med oss..”

  • Eva Ekerhov » Tjockisarna!:  ”Sju hjärtegullisar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

  • Kim och LE » Tre dagar gamla:  ”Så fina! Vad skönt att det gick bra. Vi och vår Selma hälsar.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln