Nala BIS 3:a Unghund

I lördags styrde Nala och jag kosan till Sollentuna för att delta i vårens  första utställning. Det var Östsvenska terrierklubben som anordnade, och det var alla terrierraser som teltog. Novas uppfödare Eva Byberg var jättesnäll och hjälpte mig att styla Nala så att hon skulle vara "tip top".

Nu när Nala har blivit 16 månader tävlar hon i unghundsklassen. Patricia Eriksson är superduktig på att handla hund och jag frågade om hon ville visa Nala. Jag tänkte att det kunde vara kul att få se henne "in action" och så är det bra för Nala att träna på att gå med andra än matte.

Det gick jättebra och Nala vann, blev Bästa Unghund och fick ett CK.

Sedan var det dags för dagens domare Birgit Seloy från Danmark att utse Bästa Tik. Nala travade glatt runt i ringen med Patricia och av sex tikar blev hon placerad som 3:a.

Sedan blev det en lång väntan under dagen. Och mera styling för Nala som skulle delta i Stora Unghunsfinalen på eftermiddagen.

När det äntligen var dags för finalen, med alla unghundar som hade vunnit i sin terrierras, klev jag in och visade Nala själv. Vi blev placerade i ledet mellan två rejäla grabbar och Nala blev ganska spänd.

Men när det var dags att springa in i ringen travade hon hur bra som helst med världens självförtroende och såg jättehärlig ut. Vilket steg hon har den tjejen.

När domaren Henrik Johansson började gallra bland alla unghundar så blev Nala kvar av de fyra som skulle få placering. Pulsen skuttade ganska rejält på matte nu.

Och så fick de fyra utvalda unghundarna visa upp sig ett varv till. Därefter placerades ynglingarna och lilla Nala blev BIS 3:a.

Oj vad glada vi blev!!

Vackra Nala 

En trött liten tjej somnar in efter dagens bestyr.

Etiketter: nala utställning

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helle Jørstad » Här händer det grejer!:  ”Hvilke fine og artige gledesspredere! Det er du og! Takk for at du deler med oss..”

  • Eva Ekerhov » Tjockisarna!:  ”Sju hjärtegullisar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

  • Kim och LE » Tre dagar gamla:  ”Så fina! Vad skönt att det gick bra. Vi och vår Selma hälsar.”

  • Agneta och Morris » Tre dagar gamla:  ”Grattis syrran till fina valpar! Och så klart är du bästa mamman. Kram från Smul..”

  • Eva » Nova 13 år!:  ”Fille hälsar grattis till Mamma Nova!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln